diumenge, 30 de novembre del 2014

Nina Simonet

Nina Simonet
El passat mes de setembre, la bona amiga Valéria Mendez a través del seu perfil de facebook va llançar, a mode de joc un repte a tots els amics: Ens havíem d'imaginar que cada un de nosaltres havíem estat escollits per organitzar un gran espectacle de Fado en una gran sala.
L'exigència només era una: que havíem d'escollir els deu fadistes que més ens agradessin. Deu i només deu. I que estiguessin en actiu en aquell moment.

Jo no acostumo a participar en juguesques del facebook, però reconeixo que aquesta em va encaterinar i de seguida em vaig descobrir amb un llapis a la mà, buscant un tros de paper per confegit la llista.

Feina complicada aquesta. Sobretot per no ultrapassar el número de fadistes que ens demanava la Valéria.
De tan en tan anava fent una llambregada als comentaris i veia que ja tenia respostes, algunes de fermes i altres que apuntaven un primer nom i seguien buscant...

Jo anava fent la llista i hi tenia quartanta-dos fadistes i me'n venien més al cap. Li vaig escriure un comentari sobre això, que no demanés impossibles!!!  I la seva resposta divertida i enginyosa: "Vols escriure una llista telefònica?!?"

Anava llegint les respostes dels amics de l'amaliana Valéria i m'adonava que ningú feia referència a Mariza ni a Carlos do Carmo. Cosa ben curiosa.
La meva llista l'encapçalava la Sandra Correia, que hi figurava també en moltes altres llistes, i quan l'amiga Valéria va publicar la seva, la Sandra Correia figurava en la quarta posició. En el tercer lloc anava la japonesa Hideko Tsukida, en el segon en Rodrigo Costa Félix i en el primer lloc Nina Simonet, de qui mai havíem parlat encara en aquest cantinho defado, cosa que fem avui, reconeixent que després d'escoltar-la uns quants cops, ens ha arribat endins.

Confesso

Frederico Valério / José GalhardoConfesso que te amei, confesso
Não coro de o dizer, não coro
Pareço um outro ser, pareço
Mas lá chorar por ti, não choro

Fugir do amor tem seu preço
E as noites em claro atravesso
Junto do meu travesseiro;
Começo a ver se te esqueço
Mas lá perdão, não te peço
Sem que me peças primeiro


De rastos a teus pés
Perdida te adorei
Até que me encontrei perdida
Agora já não és 

Na vida o meu senhor
Mas foste o grande amor da minha vida


Não penses mais em mim, não penses
Não estou nem p'ra te ouvir por carta
Convences as mulheres, convences
Estou farta de o saber, estou farta

Não me escrevas mais, nem me incenses
Quero que tu me diferences
Dessas que a vida te deu;
A mim já não me pertences
Mas lá vencer-me, não vences
Porque vencida estou eu


I encara una mica més....


 

lletra extreta del blog amic fadosdofado
videos del canal de Nina Simonet.