dilluns, 19 de desembre del 2011

O jardim do meu fado

b aquest títol surt el que es pot considerar el primer CD de la fadista de Porto, Sandra Correia una de les veus més interessants del panorama fadista actual.
Diuen que val més tard que mai i per això estem molt feliços que aquest CD sigui una realitat.
Si el món del fado -el món en general- es regís pel sentit comú en lloc de pels diners, ja faria molt de temps que la Sandra Correia hauria gravat, no un, sinó molts CDs,  però malhauradament les coses no són sempre com voldríem que fossin. Però estem segurs que aquesta és una primera pedra i que després d'aquest CD en vindran molts més i seran el mitjà per posar la Sandra Correia en el lloc que té més que guanyat del panorama fadista actual.
Felicitats Sandra!

Entre les perles que s'hi troben en aquest treball discogràfic -que són totes- escoltem avui aqui una de les músiques més dolces que el fado tradicional té: el fado Santa Luzia d'Armando Machado.
Així com en registre masculí en José Manuel Barreto és per a mi el millor estilat, la veu de la Sandra Correia és sens cap dubte el millor en versió femenina.
Jardim do meu fado
Jardim do meu fado
João Nunes / Armando Machado *fado Santa Luzia*


Estando à procura de mim
encontrei no meu jardim
perfumes tão delicados
flores tão belas viçosas
eram cravos eram rosas
a perfumar o meu fado

Um séquito de trinados
envolviam os meus fado
da mais bela trepadeira
em cachos de heras e parras
arranjos de guitarras
pela Amália jardineira

De repente ao acordar
senti que estava a sonhar
naquele espaço calado
e disse de mim p'ra mim
como é belo este jardim
este jardim do meu fado.

Se hi detecteu alguna diferència entre el que canta la Sandra i la lletra que he transcrit, només cal que m'ho feu saber...