dissabte, 21 de juny del 2014

Castellers a Lisboa

El passat 8 de juny més de 5.000 persones alçaren castells humans de forma simultània en vuit capitals europees i en moltes altres poblacions per dir al món que els catalans volem decidir lliurement el nostre futur com a poble. A les 12 del migdia (hora catalana), més de 70 colles castelleres desplegaran pancartes amb un lema democràtic, directe i clar: #CatalansWantToVote.

Els castells, un dels elements de la cultura catalana amb més projecció internacional, declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, simbolitzen també l'anhel dels catalans i les catalanes en aquest moment històric: junts fem pinya, aprofitem la diversitat i cooperem per aconseguir, amb l’esforç de tots, un futur millor.
 
A Lisboa vaig arribar el dia 8, poc abans que els Castellers de Sants, comencessin  a alçar el primer castell. Eren les onze en punt del matí i les gralles van començar a sonar, mentre la colla s'enfilava cap a la claredat del cel de Lisboa.
És emocionant escoltar la música de gralles quan ets fora del teu lloc. I encara més quan veus les cares dels portuguesos que per allà passejaven, unes cares d'estranyesa, però també de goig. Més encara quan els explicàvem els ets i uts de la cosa....
Vam fer unes fotografies i algún video que deixem aquiper els que tingueu la paciència de donar-los "uma vista de olhos"....