dijous, 16 de juny del 2011

Carminho a Madrid

És tan difícil sentir Fado a Barcelona, aquesta ciutat nostra que diuen és tant cosmopolita, tant oberta al món, tant de tot... que hem d'agafar un tren, fer 600 Km. per anar a Madrid a escoltar la Carmo Rebelo de Andrade en un concert patrocinat entre altres institucions per l'embaixada de Portugal a Espanya, l'Institut Camões, la TAP, el Ministeri de cultura del Govern Portuguès...i un llarg etc..
Jo els demanaria a tots aquests organitzadors que aqui a ca nostra també ens agrada el Fado, que també tenim teatres i espais variats per sentir Fado, i a més: estem afamats de sentir Fado!!

Un servidor farà arribar al consul de Portugal a Barcelona aquest suggeriment-reclamació i creuarem els dits per tal que ens faci cas.

Bé, el primer festival de Fado a Madrid conta amb la participació de la Carminho, el proper divendres dia 17, la Cuca Roseta, dissabte i del fill de la Lucília do Carmo, diumenge, per tancar el programa.

A més podrem gaudir de músics del pes d'en Luis Ribeiro, el Mário Pacheco, l'André Ramos, el Pedro Pinhal, entre d'altres acompanyants. O millor dir "podran" els madrilenys i "moradores" dels voltants.

Un petit tast amb la        Bia da Mouraria...


A Bia da Mouraria

António José / Nóbrega e Sousa
Repertório de Maria Amélia Proença

Lá vai a Bia que arranjou um par jeitoso
É vendedor como ela ali para o Bem Formoso
São dois amores, duas vidas tão singelas
Enquanto ela vende flores, o Chico vende cautelas

Na Mouraria s
ó falam do namorico
A Bia namora o Chico e as conversas são iguais
Ai qualquer dia, D
eus queira que isto não mude
Que a Senhora da Saúde vai ser pequena demais

O casamento já tem a data marcada
Embora qualquer dos noivos tenha pouco mais que nada
Vai ter a Bia, a festa que ela deseja
Irá toda a Mouraria ver o casório na igreja.