divendres, 23 de setembre del 2011

Cancionário

Amb aquest títol, Cancionário, el guitarrista Ricardo Parreira ens presentà l'any passat un recull de peces que conformen el seu segon treball discogràfic. En aquest cas, aprofundeix en la música popular i tradicional, amb aquell regust a fado que sempre ens ve al nas quan sentim vibrar les cordes de la guitarra portuguesa.
Ben acompanyat pel Marco Oliveira, pel Yami e per Quiné a la percusió, Cancionário  és un viatge musical, una mica pel nostre interior que, com tots els viatges, ens fa descobrir coses noves, sensacions úniques i especials; i com tots els viatges, satisfactòries.
Inclou aquest treball en alguns temes les veus de Vânia Conde, Micaela Vaz, del propi Marco Oliveira i també del percusionista Joaquim Teles (Quiné)
Escollim per aquest post un tema de l'Helder Moutinho, Fadorika, nom i notes que evoquen llocs, llocs que hom vol visitar, on vol estar-s'hi, llocs on vol gaudir. Alguns d'aquests llocs són els que hem escollit per muntar aquesta presentació.

La música ens va despertant amb el seu tempo i força la voluntat de conéixer-los.

Fadorika

2 comentaris:

yolanda ha dit...

MARAVILLOSO RICARDO PARREIRA, UM DOS MELHORES MUSICOS DA GUITARRA PORTUGUESA DA NOVA GERAÇÃO. AINDA QUE , TANTO SEU PAI , COMO SEU IRMÃO TAMBEM SÃO GRANDES MUSICOS, MAS ELE É SEM DUVIDAS , SUBLIME....

jaume ha dit...

Cara Yolanda, tens razão o Ricardo é do melhor... estive há pouco a ouví-lo acompanhar uma fadista de Sevilla, a Rosario Solano cá perto de Barcelona e tive o prazer de jantar com ele.
Mando-te um beijinho daqui del Portús onde estou a passar uns dias de folga.