dilluns, 15 de juny del 2009

Semana de Portugal a Barcelona

Avui han finalitzat els actes de la Setmana de Portugal a Barcelona.
Si dilluns era la Fadista Kátia Guerreiro la que obria els actes a la Plaça del Rei, que van continuar amb exposicions i presentacions de tota mena entre les quals de vins portuguesos, fado amateur, avui als Jardinets de Gràcia o Plaça de Salvados Espriu, ha tingut lloc la cloenda, que já ha començat a l'hora "do almoço"amb un espectacular bacalhau à brás, sardinhas, bifana, entremeada, caldo verde, pasteis de Belem, pão e vinho, e ginjinha.
Com en totes les festes i actes populars, han sovintejat les cues, però já se sap, tothom té gana a l'hora de dinar... Només puc dir que ha estat deliciós i que ha valgut la pena l'espera.



La parrilla no ha parat durant unes quantes hores


La Rosa i el Llibert (i el bacalhau) escoltant la música del Real Combo

Per acabar una ginjinha amb un pastel de nata.

A la nit ha continuat la festa amb la música de Real Combo i de la fadista que ahir nit va guanyar el "concurs de fadistes amateurs" al Centre Artesà Tradicionarius.
Però d'això já en parlarem en un altre moment.
És d'agrair que per aquestes dates de Sant Antoni que a Lisboa es celebren tant, l'empenta d'uns quants faci que una mica d'aquesta Lisboa estimada estigui a casa nostra.
Muito obrigado, doncs als organitzadors entre els quals "A Casa Portuguesa" del carrer Verdi, 58 que han estat l'ànima de la Festa.





1 comentari:

MLeiria ha dit...

Bem, a isso é que se pode mesmo chamar "tirar a barriguinha de misérias!"... de saudades de Lisboa... Sardinhas...mmm pastéis de Belém...mmm tintol...mmm e tudo a acompanhar com um fadinho bem tirado do coração...mmm
MARAVILHA!
Bjinho, ó fadistas!
OP