dimecres, 5 de gener del 2011

Comencem any...


Comencem un nou any i el comencem amb una altra prohibició: No es pot fumar en locals públics...
S'afegeig aquesta prohibició a un seguit de mesures que cada dia i sense que ens n'adonem van mimbant les llibertats individuals, mesures que a més ens volen vendre com a bones per el col·lectiu i per l'individu.
Veient com funciona el món, és fácil deduir que l'adjectiu que més li escau a la mesura és la de "Hipócrita". Prohibim fumar però no prohibim la fabricació i venda d'armes (que deuen matar més que el tabac). Prohibim fumar però no prohibim l'explotació laboral i les retallades socials (i semblem encantats!). Prohibim fumar i CONSENTIM tantes i tantes barbaritats al nostre voltant que de veritat Hipócrita és la paraula, i hipócrites són aquells que ens fan combregar amb rodes de molí i que de fet ho aconsegueixen.
Han donat un altre "quart de volta" i cada cop més tenim les societats occidentals més preocupades per les aparences que per les coses que són realment importants.
La idea és molt bona: ens creen les pors i nosaltres mateixos demanem que ens posin la cadena al coll.
No direm aqui, però que fumar sigui bo per la salut, com tampoc ho és de bona la pol·lucio que generen les fàbriques que ens envolten i els cotxes que van cremant benzina. Tot plegat com diu aquell "És molt confús"
De l'època en que fumar no estava mal vist, sinó més aviat el contrari, trobem aquest vídeo realitzat pela nostra amiga TiaMacheta, un fado Menor cantat per Esmeralda Amoedo, titulat Fumar é matar saudades.


Punxeu la fotografia

Un servidor ja va deixar de fumar fa alguns anys per decisió pròpia i encoratjo i felicito a tots els qui decideixin fer el mateix, però també encoratjo a tothom a no deixar-se seduir per les prohibicions com a sol·lució per a tot. Potser cal més educació, que genera respecte, que no pas prohibicions que només fan que enfrontar les persones.
Ah, I Feliç 2011 a tothom

1 comentari:

Chela ha dit...

Ya leí tu post, pinché en la foto y escuche el fado sobre el fumar. La letra dice verdades pero aunque sean saludables para el alma no lo son para el cuerpo.
Yo he sido fumadora (aunque la verdad fumaba poco) y cuando iba a Portugal también fumaba el tabaco que se ve en la foto del vídeo, me gustaba. Lo dejé, después de morir mi hermana, de 56 años, de cáncer de pulmón por el tabaco. De cualquier manera tienes razón en lo que dices, que tendrian que prohibir otras muchas cosas que son ciertamente peores que el tabaco para los seres humanos.

Bueno, espero que tengamos un buen año y que no empeoren las cosas. Espero que todo vuelva a los buenos cauces.

Un afectuoso saludo.