dissabte, 5 de febrer del 2011

Não tenho lágrimas


Nathaniel Adams Cole va néixer a Alabama el 1917 i va morir jove, l'any 1965, en aquell moment jo encara no tenia 13 anys, però era de les músiques que escoltava a casa, tan a la ràdio com al "pick-up" amb aquells EP de 45 rpm... Ara hauria de dir allò: Que saudades!!
El cas és que tinc a l'ordinador molts temes del Nat Kimg Cole, que és el seu nom artístic, i fins fa bem poc no me n'he adonat que hi tinc aquest samba Não tenho lágrimas cantat en portuguès, una raresa editada al Brasil en un LP que contenia aquest tema e Suas mãos, i no m'he resistit a dur-la aqui que encara que és un blog eminentment de fado, com dic en el títol "és un lloc on escric el que em ve de gust..."
Així doncs, una mica de ritme!!






Quero chorar, não tenho lágrimas
Que me rolem na face
P'ra me socorrer

Se eu chorasse talvez desabafasse
O que sinto no peito
E não posso dizer

Só porque não sei chorar
Eu vivo triste a sofrer
Estou certo que o riso não tem nenhum valor

A lágrima sentida é o retrato de uma dor
O destino assim quis
De mim te separar

Quero chorar não posso
Vivo a implorar.

Diuen que en Nat K. Vole, no sabia castellà ni portuguès, que cantava en aquestes llèngües d'una manera natural, donant-li el ritme i l'entonació necessàries i intentant ser fidel a la lletra que havia après: però no sabia el que estava dient. Bé, això diuen...
De tota manera o samba sembla que escau més escoltar-la de qui el porta a la sang, així que us deixo amb la Ivete Sangalo amb la seva veu, el seu ritme, i, en fi, amb tot el que té, cantant amb el José Luis Guerra aquest Não tenho lágrimas.